Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk äppelkaka med mandel och citron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-12 portioner
Skriv ut

Ljuvlig att servera bara som den är, men kanske ännu godare med lite glass till!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka sötmandeln ganska fint. Nyp ihop smör, mjöl, socker, sötmandel, bittermandel, citronskal och -saft till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 28 cm i diameter, nagga och ställ kallt att vila i minst 30 min. Sätt under tiden ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet i 10 min. Placera äppelskivorna tätt, lite omlott i cirklar i pajskalet. Grädda mitt i ugn tills äppelskivorna är helt mjuka, 10-15 min. Smält marmeladen på svag värme i kastrull och pensla den över äppelkakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ivana2 20 december 2013

    Hi http://www.darinkamontano.com/ http://www.awfmmellowtouch.net/ http://www.rajasthantour-travels.com/ canada goose jacka http://www.rajasthantour-travels.com/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.