Låt dig inspireras av en äkta fransk äppelpaj! Med äppelskivor i ett vackert mönster och gelé med sydländsk smak av aprikos blir det en underbar efterrätt.
Instruktioner
- Hacka samman matfett och mjöl med en kniv. Arbeta raskt in de övriga ingredienserna. Låt degen vila minst en timma i kylskåp. Pensla pajformen med smält matfett.
- Kavla ut degen till en rundel, som ska vara något större än formen. Klä bottnen och insidorna av formen med degen.
- Nagga bottnen med en gaffel, annars blåser den upp och blir ojämnd under gräddningen. Grädda i 225 grader, ca 15 minuter.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem på pajdegsbottnen. Strö över sockret. Grädda pajen i 200 grader ca 25 minuter.
- Bred purén över pajen medan den är varm. Servera den ljummen.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar