Knaprig skorpa och mjuk inuti, så ska en riktig baguette vara.
Instruktioner
- 1. Värm vattnet till 37 grader.
- 2. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
- 3. Jäs under duk ca 1 timme.
- 4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 20 x 30 cm. Rulla ihop från långsidan och lägg rullarna på tvären på en smord plåt.
- 5. Sätt ugnen på 275 grader.
- 6. Jäs degen utan bakduk 30-40 minuter.
- 7. Gör några snitt på snedden i varje rulle med en vass kniv. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut plåten och pensla bröden med kallt vatten.
- 8. Stäng av ugnen och grädda 15-20 minuter i eftervärmen
Publicerat den
18 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett lättbakat och enkelt recept. De är jättegoda! Med vänlig hälsning Babbs