Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk Blomkålsgratäng

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Underbart god gratäng eller låda. Receptet är från Pernilla Tunberger, mamma till matskribenten Anna Bergenström. Hela rätten förbereds dagen innan den skall ätas, gratängen smälter ihop till en fantastiskt läcker anrättning. Man kan faktiskt inte ana att den innehåller så enkla ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela blomkålen i buketter och koka den i saltat vatten ca 10 minuter, eller tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av i en sil.
  2. Skär osten i ganska tjocka stavar. Smörj en ugnsform. Bred först margarin och sedan senap på brödskivorna. Placera ett lager av de bredda brödskivorna i botten på formen, lägg hälften av osten över bröden. Häll över all den kokta blomkålen över osten, täck allt med ett nytt lager senapsbröd, avsluta med resten av osten.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt. Koka upp mjölken och slå den över äggen, blanda ner salt, peppar och paprikapulver. Blanda detta och slå den varma äggstanningen över blomkålsgratängen. Låt allt vila till nästa dag, gärna under natten eller minst 2 timmar. Nu har alla ingredienser smält samman, placera blomkålsgratängen i 200-225 graders varm ugn i ca 1 timme. Servera med en krispig grönsallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.