Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk chokladkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Här kommer en lysande dessert för chokladälskaren. Bli inte orolig om kakan känns kladdig när du tar den ur ugnen. Den stelnar till lagom krämig konsistens när den kallnat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält choklad och smör i en kastrull.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vänd sedan ihop chokladsmet, äggsmet och mjölblandning till en smet. Blanda ner nötterna.
  5. Smörj och bröa formen. Häll i smeten. Grädda kakan i 25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten och stelnar sedan när den svalnar.
  6. Hetta upp hallonen och sockret i en kastrull. Vispa grädden.
  7. Servera kakan med hallon och grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hanni 19 februari 2009

    mmmm, den va sååå god. Med grädde, o så hade jag jordgubbar ist. för hallon :) Mumma

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.