Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk chokladkaka

(2 kommentarer)  
Fransk chokladkaka Fransk chokladkaka
Skriv ut

Detta recept har jag fått från min pappa och är jättegott. Det som blir kvar stoppar jag gärna i kylskåpet, då blir den nästan ännu godare!! Ett tips som jag tycker om är att byta ut ströbröd när man bröar formen och istället ta cocos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en gryta. Blanda i 150 g mörk choklad i bitar och rör tills chokladen smält.
  2. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker pösigt.
  3. Blanda i smör- och chokladblandningen.
  4. Rör i vetemjöl.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 20 cm i diameter, Grädda mitt i ugn 175 grader i cirka 25 minuter.
  6. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
  7. Glasera kakan med 100 g mörk choklad som man smälter med 1 msk olja i vattenbad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lisa35 28 oktober 2011

    Lägger upp en till bild på min pappas otroligt goda franska chokladkaka =)

  • 89_angelica 13 februari 2013

    Underbar god kaka. Har gjort den många gånger och den uppskattas alltid😊.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.