Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk chokladkola

(1 kommentar)  
Skriv ut

Det tar lite tid eftersom man måste stå och röra för att det inte ska bränna fast. Men det är verkligen värt de.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp socker, vatten och glykos till 117 grader.
  2. Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör massan försiktigt tills den är slät.
  3. Blanda massan och sockerlagen under omrörning. Fortsätt koka under omrörning tills termometern nått 117 grader (tar ca 20 min.)
  4. Häll smeten i en rektangulär form, ca 15-20 cm. Låt den stelna och skär ut lagom stora bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Snurran 22 november 2008

    Det ska vara 6 matskedar OCH 2 teskedar glykos i receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.