Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk chokladtårta

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Mmm mumsigt

Ingredienser

Instruktioner

Smält matfettet. Tag från plattan. Bryt ner blockchokladen däri och låt smälta under omrörning. Blanda i socker. Tillsätt äggulorna, en i taget under KRAFTIG omrörning. Rör i mjölet, blandat med vaniljsocker. Blanda i smaktillsatsen. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum och vänd ner i smeten. Sätt ugnen på 200 grader. Häll smeten i en väl smord form med ströbröd. Helst en form med löstagbar kant. Grädda direkt ca 40 min. Tårtan ska inte vara genomgräddad, utan lite "rå" inuti. Det är det som gör den god. Tårtan ska sedan svalna under press så att den blir platt. Pudra sedan över florsocker. Skär i bitar. Servera med färska jordgubbar och vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.