Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk chokladtårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Bryt ner chokladen och låt den smälta.
  2. Vispa äggulorna och socker pösigt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner chokladsmör, mjöl och ev nötter i äggtoddyn. Vänd sist ner äggvitan. Häll smeten i väl smord bröad form med löstagbar kant. Grädda på nedersta falsen i 175 grader, 35- 40 minuter. Tårtan ska vara lite kladdig inuti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.