Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk chokladtårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mmm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen över vattenbad. Vattnet ska knappt sjuda, annars kan chokladen bli grynig. Rör smör och socker mjukt. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör väl. Tillsätt den smälta chokladen och rör om. Vänd ner vetemjölet.
  2. Vispa äggvitorna hårt. Vänd först ner hälften av äggvitorna i smeten och vänd sedan ner resterande äggvitor försiktigt. Smeten behöver inte bli jämn. Häll allt i en väl smord och bröad form (1 ½ liter) med löstagbara kanter.
  3. Grädda i 175 C ugn i 30 - 35 minuter. Låt svalna. Smält chokladen till glasyren över vattenbad och rör den slät med smöret. Bred glasyren över tårtan. Låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.