Det här är en fantastiskt tårta, där härlig chokladsmak kombineras med hallon. Garnera kan du göra efter egen smak och fantasi. Vi valde grädde och färska fikon. Vill du inte garnera med fikon så toppa gräddklickarna med t ex ett par hallon i stället.
Instruktioner
- Ugn 175 °
- Visp ägg och socker riktigt ljust och poröst.
Tillsätt pressad citronsaft.
Smält smöret och tillsätt grädden.
- Blanda samman mjölet med med bakpulver och kakao.
Sikta ner det i äggsmeten växelvis med matfettet.
Rör ner nötterna.
Häll smeten i smord och bröad form.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter eller tills kakan känns torr.
Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler.
- Dela den kalla kakan i tre bottnar.
Mosa bären lätt och strö över lite socker efter egen smak.
Vispa grädden. Bred grädden över två bottnar och fördela hallonen ovanpå.
Lägg samman tårtan med den fria bottnen överst.
- Dela chokladen till glasyren i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med grädden.
Låt chokladen smälta på svag värme under omrörning.
Tag kastrullen från värmen och rör om så att glasyren blir blank.
Låt krämen kallna och bli trögflytande.
Bred chokladen över och runtom hela kakan.
- Vispa grädden till skum och garnera tårtan med grädde och fikon.
- Lycka till! Njut!
Publicerat den
28 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar