Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk delikatessgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett traditionellt recept från Bourgogne i Frankrike som görs på nötkött och ett fylligt, rött vin - gärna från just Bourgogne. Rätten är många gånger godare dagen efter då vinet gjort köttet än mörare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka den gula löken i mindre bitar.
  2. Putsa köttet och skär det i tärningar om 2 x 2 cm. Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna. Lägg över kött och sky i en stekgryta. Strö över vetemjölet och rör om ordentligt. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, ett par kvistar färsk timjan, salt och svartpeppar. Fortsätt med buljongen och vinet. Koka upp och låt sedan sjuda i drygt en timme.
  3. Skär morötterna i tunna stavar och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål. Dela ev skogschampinjonerna. Stek dem sedan hastigt med persilja i smör. Lägg över i en skål. Skala steklöken och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål. Tärna sidfläsket och stek i en stekpanna.
  4. När det är ca 5 minuter kvar av tillagningen av köttgrytan, lägg i morötter, steklök, champinjoner och sidfläsk.
  5. Garnera med färsk timjan och servera med gott bröd och kokt mjölig potatis, stekt potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.