Mättande, dryg och himmelskt god! Servera med varm baguette och den pikanta, kalla såsen!
Instruktioner
- Skala räkorna, skär lök och purjolök i tunna skivor, fänkålen i små bitar.
- Fräs grönsakerna mjuka i olja i en stor kastrull. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, musselspad och vatten. Sönder smulad buljong och saffran. Låt småkoka i 20min.
- Lägg i den tinade fisken och låt den sjuda mjuk.
- Vispa ihop mjöl och grädde och rör ner lite i taget under kraftig omrörning. Låt koka upp. Tillsätt creme fraiche. Häll i de väl avrunna musslorna och räkorna och låt soppan få ett hastigt uppkok. Servera soppan rykande het i varma sopptallrikar och den kalla såsen separat som var och en tar en klick av och lägger i sin soppa.
- Sås:
Rör ihop gräddfil, salt, peppar, pepparrot, vitlök och persilja.
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Egentligen borde jag inte betygsätta, för det blev en del ändringar - fänkålsfrö istället för färsk (som jag inte fick tag i), scampi istället för räkor, hela burktomater istället för tomatpuré (som var slut), och jag hoppade över musslorna. Men det blev då väldans gott!! Jo, inte hade jag någon pepparrot till röran heller.... Hur som helst - mums.
Alltid lika god. En stående rätt på vårt matbord när vi är sugna på en god fiskrätt. Fast vi brukar servera med aioli till.
Detta var toppengott! Bjöd föräldrarna på detta när de kom över på födelsedagsmiddag. Tack för receptet.