Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk förförartårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den här chokladtårtan är något utöver det vanliga! Serveras med vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp ett bakplåtspapper stort som tårtformen, 24 cm, och lägg i botten på en springform. Smörj kanterna.
  2. Smält choklad och smör i en kastrull. Rör ner sockret. Skilj på gulor och vitor. Rör ner gulorna i kastrullen. Lyft från värmen.
  3. Stöt kaffepulvret i en mortel. Blanda kaffepulvret och vetemjölet och tillsätt blandningen i kastrullen. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan i 200 grader, 30 minuter. Låt svalna och ta sedan loss den.
  5. Smält choklad och smör, bred det ovanpå. Sikta över florsocker.
  6. Servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.