Den här chokladtårtan är något utöver det vanliga!
Serveras med vispad grädde.
Instruktioner
- Klipp ett bakplåtspapper stort som tårtformen, 24 cm, och lägg i botten på en springform. Smörj kanterna.
- Smält choklad och smör i en kastrull. Rör ner sockret.
Skilj på gulor och vitor. Rör ner gulorna i kastrullen.
Lyft från värmen.
- Stöt kaffepulvret i en mortel. Blanda kaffepulvret och vetemjölet och tillsätt blandningen i kastrullen. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i 200 grader, 30 minuter. Låt svalna och ta sedan loss den.
- Smält choklad och smör, bred det ovanpå. Sikta över florsocker.
- Servera med lättvispad grädde.
Publicerat den
9 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar