Salta kakor är mycket populär i Frankrike. De är super-enkla att göra och kan anpassas beroende på vilka matrester du har i ditt kylskåp - följ bara grundreceptet och var kreativ med fyllningarna!
Instruktioner
- Värm ugnen till 180C. Klä en bakplåt, 25x13 cm, med bakplåtspapper.
I en skål, blanda samman mjöl, bakpulver, getost, nötter och torkad frukt.
I en separat skål, vispa äggen pösigt med elvisp. Vispa sedan gradvis i olja, mjölk och yoghurt. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Vik mjölblandningen i de vispade äggen. Försök att inte överarbeta eftersom detta kommer göra slutresultatet segt (det är bättre att blanda ner för lite än för mycket).
Häll smeten i den förberedda formen.
Baka i 30 till 40 minuter eller tills en sticka införd i mitten av kakan kommer ut ren.
Låt svalna.
- Servera med en god marmelad.
Publicerat den
22 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar