Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk getost-, nöt- och fruktkaka

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Salta kakor är mycket populär i Frankrike. De är super-enkla att göra och kan anpassas beroende på vilka matrester du har i ditt kylskåp - följ bara grundreceptet och var kreativ med fyllningarna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180C. Klä en bakplåt, 25x13 cm, med bakplåtspapper. I en skål, blanda samman mjöl, bakpulver, getost, nötter och torkad frukt. I en separat skål, vispa äggen pösigt med elvisp. Vispa sedan gradvis i olja, mjölk och yoghurt. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Vik mjölblandningen i de vispade äggen. Försök att inte överarbeta eftersom detta kommer göra slutresultatet segt (det är bättre att blanda ner för lite än för mycket). Häll smeten i den förberedda formen. Baka i 30 till 40 minuter eller tills en sticka införd i mitten av kakan kommer ut ren. Låt svalna.
  2. Servera med en god marmelad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.