Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk gräddäppelpaj

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den godaste äppelpaj jag har smakat. Men kanske inte den nyttigaste.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda socker, mjöl och bakpulver.
  3. Häll över det smälta avsvalnade smöret och arbeta ihop till en deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
  5. Riv äpplen grovt och lägg i pajformen.
  6. Blanda socker, kanel och vetemjöl och häll detta över äpplen.
  7. Häll på grädden.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 200º i ca 25-30 minuter.
  9. Servera med hemgjord vaniljsås till.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • PinkLadie 1 september 2008

    Mumsfillibabba!! Det här var gott! 5+

  • sandra85a 19 mars 2009

    Jag bjöd på denna paj när vi hade kalas. Alla älskade den. Dom frågade till och med efter receptet.

  • findus82 7 augusti 2009

    Gjorde den här här om dagen. Alla älskade den. Den kommer att göras flera gånger

  • Marita 5 maj 2010

    En mycket god och lättlagad paj. Kommer att göra denna många gånger. Tack för ett bra recept.

  • TERONE 22 september 2013

    Jättegod & lättgjord paj. Kommer absolut att göras många gånger.

  • kakmaskinen 29 oktober 2013

    Tänkte laga denna pajen idag, men måste bara fråga om man ska vispa grädden innan den hälls på äpplerna eller om den ska hällas på ovispad? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.