Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk hallonkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här underbart goda mjuksega kakan kan serveras som den är eller tillsammans med grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i formen.
  3. Fördela hallonen jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt den svalna.
  4. Servera den gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.