Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk kladdkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

God kladdkaka med en krispig skorpa och mycket kladdig innuti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt på ugnen, 175 grader. Smörj och mjöla en springform.
  2. 2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
  3. 3. Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret.
  4. 4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ner chokladblandningen.
  5. 5. Rör försiktigt ner mjölblandningen och allra sist creme fraichen.
  6. 6. Häll smeten i formen och grädda i 35–40 minuter (om formen är 24 cm i diameter) 175 grader. Ta ut och låt svalna.
  7. 7. Lossa kakan försiktigt och låt den vila i några timmar tills den satt sig. Den ska vara kladdig i mitten.
  8. 8. Sikta florsocker genom en sil över kakan och servera med grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.