- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
God kladdkaka med en krispig skorpa och mycket kladdig innuti.
Instruktioner
- 1. Sätt på ugnen, 175 grader. Smörj och mjöla en springform.
- 2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
- 3. Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret.
- 4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ner chokladblandningen.
- 5. Rör försiktigt ner mjölblandningen och allra sist creme fraichen.
- 6. Häll smeten i formen och grädda i 35–40 minuter (om formen är 24 cm i diameter) 175 grader. Ta ut och låt svalna.
- 7. Lossa kakan försiktigt och låt den vila i några timmar tills den satt sig. Den ska vara kladdig i mitten.
- 8. Sikta florsocker genom en sil över kakan och servera med grädde eller glass.
Publicerat den
4 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar