Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk köttfärslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mumsigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på grill eller kraftig övervärme. Skala potatisen och dela dem i 4 delar, koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Skala lök och vitlök, finhacka dem och fräs dem sedan mjuka i 1 msk Milda. Rör ner färsen med en gaffel och fräs till färsen blivit lätt brynt. Pudra över mjölet, späd med buljongen och låt koka upp.
  2. Gör ett luftigt potatismos med 3 msk Milda och mjölk. Använd gärna elvispen, smaka av moset med salt och peppar.
  3. Lägg köttröran i en ugnssäker form, lägg på de skivade tomaterna, täck med potatismos och strö till sist över osten. Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg, det tar ca 10 minuter. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.