Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk köttgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i smöret i omgångar. salta och peppra. Lägg över i en gryta. Hacka löken och skär sellerin och morötterna i tärningar. Bryn lätt och blanda med köttet.
  2. Späd med vin eller buljong och tillsätt lagerblad, timjan och vitlök. Lägg lock på grytan och koka tills allt är mört, ca: 45 minuter.
  3. Tärna fläsket och bryn det, scharlottenlökarna och champinjonerna. Lägg ner dem i grytan. Tillsätt tomaterna när köttet är färdigkokt.
  4. Blanda vetemjölet med ett par matskedar vatten och häll redningen i grytan under omrörning. Låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av.
  5. Servera grytan med kokt potatis eller ris och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.