Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk kola doppad i ljus choklad

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Recept på Fransk kola doppad i ljus mjölkchoklad. Fransk kola är en seg och fyllig kola. Hackad mandel är gott att koka med kolasmeten också.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skålla, skala och grovhacka mandeln om du vill ha det i kolan. 2. Blanda socker, glykos, grädde och kakao i en kastrull och koka under omrörning då och då i 22-30 minuter och temperaturen är runt 150 grader (använd digitaltermometer). Du kan också göra kulprovet genom att droppa lite kola i ett glas med kallt vatten - kan du forma en kolakula av droppen är den klar. 3. Blanda mandeln. 4. Häll upp kolan i formarna och låt stelna. 5. Stjälp upp kolan och skär i lagom mumsbitar. 6. Temperera mjölkchokladen (sök temperera choklad här på receptfavoriter.se). Doppa kolabitarna i chokladen och lägg upp på smörpapper att stelna. Garbera ev. varje kola med lite rostad hackad eller flagad mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.