Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk kycklinggryta med svart vinbär

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fransk kycklinggryta med svart vinbär

Ingredienser

Instruktioner

Drag skinnet av kycklingbitarna och bryn dem i stekpanna eller kastrull. Häll på vatten och buljongtärning och låt dem eftersteka på svag värme under lock, cirka 20 minuter. Tag upp kycklingbitarna. Rör ned saft, crème fraiche, kryddor och soja i stekpannan. Låt det hela koka kraftigt i 10 minuter. Lägg tillbaka kycklingen och smaka av såsen. Dekorera gärna med färsk timjan och svarta vinbär. Servera med pressad potatis eller potatisgratäng samt lättkokta haricots verts eller sockerärtor

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Ostersund 1 februari 2009

    Det här var gott - speciellt såsen !! Vi stekte kycklingen, la över i en gryta, gjorde dubbel sats av såsen och serverade den på sidan om (nästan allt gick åt). Vi lyfte ur kycklingen som i receptet, reducerade kycklingbuljongen, blandade i de andra såsingredienserna och reducerade mer för att få en starkare/mustigare smak. Våra gäster och vår 3-åring älskade den! Hasselbackspotatis med flingsalt och ströbröd passar bra till.

  • Annsingen83 26 april 2009

    Supergott och enkelt att göra! Jag gjorde enligt receptet men bytte ut saften mot svartvinbärsgele. Det här ska jag absolut göra igen!

  • maadalen 10 juni 2009

    Det var väldigt gott och enkelt att laga, dubblade mängden sås och det blev lagom. Vi serverade ris till och det smakade bra men nästa gång ska vi ta potatis till istället.

  • Disen 25 november 2009

    Mycket, mycket gott. Jag dubblade såsen och det var tur det för den var ju helt underbar. Tack för receptet.

  • Yvon 18 november 2010

    Mmm, verkligen mustigt o gott!! Lätt o laga, nästa bjudrätt lätt! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.