Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk kycklingklubba

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Medelhavsinspirerad kryddning till kycklingklubban som lätt lagas i ugnen. Serveras med råris och tzatziki.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt klubborna ligga framme och tina ca 20 minuter före tilllagning. Lägg dem sedan tätt i en ungsform.
  2. Smält margarinet i microugn och rör ihop med olivolja, tomatpuré och soya. Tillsätt salt. Finhacka färska kryddor eller stöt torkade i mortel och tillsätt i tomatröran.
  3. Pensla kycklingklubborna runt om med blandningen och häll det som blir över i formen .
  4. Ställ formen på ugnsgallret i mitten av ugnen och tillaga i 200 grader ca 45 minuter. Häll på vatten efter halva tiden och ös kyckling med vätskan.
  5. Se till att kycklingen inte blir för stekt. (Lägg över lite ugnsfolie om den ser mörk ut.) Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära lite i köttet. Det får inte vara rosa/rött! Låt kycklingklubborna vila 10 minuter efter stekning. Servera med ris, tsatziki och gärna en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mormorfia 9 februari 2014

    Jättebra recept, blev väldigt mustig smak. Jag pressade i en vitlöksklyfta dessutom. Mycket grönsaker till behövs. Det här vill jag göra flera ggr. Mormorfia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.