Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk lökpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En äkta fransk lökpaj, tarte à l´lignon, är absolut värd en bekantskap. Recepten varierar något mellan de olika landskapen, just det här receptet kommer från Alsace i nordöstra Frankrike.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och matfett för hand eller i matberedare. Tillsätt äggulan och det kalla vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i minst en timma.
  2. Skala och hacka eller strimla löken under tiden. Fräs löken i lite matfett minst tio minuter på svag värme utan att den får färg.
  3. Kavla ut degen tunt och klä en pajform med den. Tryck upp degen mot kanten.
  4. Blanda löken med ägg, riven ost och kryddor.
  5. Häll blandningen i formen. Grädda pajen i 200 grader, ca 40 minuter, tills den fått fin färg och degen är genomgräddad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.