Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk löksill på matjes

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God sill till alla tillfällen året runt! Man kan ta var på överbliven matjessill på detta sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg filéerna i blöt ca 2 timmar i en bunke med kallt vatten. Längre tid om sillen är hård, men den får inte bli "smaklös". Koka upp lagen, och låt svalna. Vispa ner sandeln i lite av lagen, den löses ej, men behöver stå och "färga". Skär rödlöken i rätt små bitar ("åt bägge håll"). Slå vattnet av sillen och skär de i ca 2 cm stora bitar. Lägg lite lökhack i botten på burken, sedan varvar man sill och lök med ordentligt med lök överst. Häll på lag med sandel, fyll på resten lag så det täcker. Låt stå och dra i ett par dar. Ät och njut!
  2. Sandel ger inte mycket smak, mest färg.
  3. Tips: Jag brukar göra minst dubbelt med lagen, den håller sig på flaska "hur länge som helst" i kylskåpet!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mafia 29 april 2010

    jag hade två burkar överblivna matjesfileér och lagade till dem efter ditt recept. Kanongott!

  • ulla-marina 18 juni 2011

    Hej! Var hittar jag sandel??? Ulla-Britt

  • sikaal 20 juni 2011

    Sandel är inte nödvändigt, den ger inte mycket smak. Jag har fått köpa på en konservfabrik, men det gäller ju att det ligger någon i närheten och att de säljer. Kanske det finns i någon invandrarbutik, värt att fråga. Lycka till Lena

  • mar58sjo 17 december 2014

    Finns på kryddlandet.se

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.