- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
God sill till alla tillfällen året runt!
Man kan ta var på överbliven matjessill på detta sätt.
Instruktioner
- Lägg filéerna i blöt ca 2 timmar i en bunke med kallt vatten. Längre tid om sillen är hård, men den får inte bli "smaklös".
Koka upp lagen, och låt svalna.
Vispa ner sandeln i lite av lagen, den löses ej, men behöver stå och "färga".
Skär rödlöken i rätt små bitar ("åt bägge håll").
Slå vattnet av sillen och skär de i ca 2 cm stora bitar.
Lägg lite lökhack i botten på burken, sedan varvar man sill och lök med ordentligt med lök överst.
Häll på lag med sandel, fyll på resten lag så det täcker.
Låt stå och dra i ett par dar.
Ät och njut!
- Sandel ger inte mycket smak, mest färg.
- Tips: Jag brukar göra minst dubbelt med lagen, den håller sig på flaska "hur länge som helst" i kylskåpet!
Publicerat den
25 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jag hade två burkar överblivna matjesfileér och lagade till dem efter ditt recept. Kanongott!
Hej! Var hittar jag sandel??? Ulla-Britt
Sandel är inte nödvändigt, den ger inte mycket smak. Jag har fått köpa på en konservfabrik, men det gäller ju att det ligger någon i närheten och att de säljer. Kanske det finns i någon invandrarbutik, värt att fråga. Lycka till Lena
Finns på kryddlandet.se