Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk Mazarinruta

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 21 minuter
Skriv ut

Gott tilltugg till kaffeslurken!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugn på 175grader. Koka upp 1 liter vatten. Lägg ner mandeln i det kokande vattnet. Låt koka i ca 1 minut. Häll mandeln i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Sedan är det lätt att trycka ut dem ur skalet med ett litet tryck. Låt mandeln torka. Mal eller kör mandeln i matberedaren ( med kniven insatt) tills den är riktigt finfördelad. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölken och bittermandelsoljan. Blanda den malda eller finfördelade mandeln med vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ner dem torra ingredienserna i äggsmeten. Smöra en form,som du lägger bakplåtspapper i,så glider inte papperet runt. Smöra igen ovanpå bakplåts-papperet. Grädda i 20 minuter. Låt svalna. Blanda samman sylt och florsocker till en smet. Bred glasyren över den avsvalnade mazarinkakan. Skär i rutor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.