Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk moccatårta till Emma

(1 kommentar)  
Skriv ut

En klassisk fransk tårta som är ganska mäktig. Moccatårta till Emma. Namnet är forntyskt och betyder den husliga, den verksamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Riv mandelmassan grovt. Vispa äggvitorna till fast skum. Rör ner mandelmassan i äggvitorna och vispa till en jämn smet.
  3. Rita 3 rundlar, ca 21 cm i diameter, på bakplåtspapper. Fördela smeten jämnt över dem och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills bottnarna har fått fin färg.
  4. Låt bottnarna svalna och dra sedan bort pappret. Låt bottnarna kallna.
  5. Rör samman det rumsvarma smöret med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna en i taget under fortsatt omrörning. Koka upp vattnet och lös upp snabbkaffet i det. Låt det kallna. Rör ner kaffe och likör droppvis i smörkrämen.
  6. Bred smörkräm över och runtom hela tårtan. Spritsa ut små toppar ovanpå tårtan. Fäst mandelspån runt kanten. Garnera med chokladkaffebönor.
  7. Tips! Prova att byta kaffebönorna på moccatårtan mot choklad-överdragna russin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • asaeon 26 december 2012

    Jag brukar frysa in överblivna äggvitor (efter tips från TV-kocken Nigella) och det fungerar utmärkt. En normalstor äggvita väger ca 35 gram.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.