Den här bakelsen har en ljuvlig smak av både mocka och mörk choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Mät upp vitorna och sockret i en bunke som placeras i en kastrull med sjudande vatten. Vispa marängmassan bland, seg och tjock. Vispa ner kaffepulvret.
- Fyll massan i en spritspåse och spritsa ut avlånga maränger på bakpappersklädd plåt.
- Grädda marängerna i 15 minuter i 150 grader. Sänk temperaturen till 125 grader. Grädda sammanlagt ca 1 timme eller tills de känns torra. Låt dem gärna eftertorka i avstängd ugn med luckan på glänt.. Ugnen är en utmärkt förvaringsplats för maränger.
- Smält chokladen till doppningen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Tillsätt fettet och rör om till en slät glasyr. Doppa ovansidan på hälften av marängerna i choklad. Doppa andra hälftens undersida. Lägg dem på smörpapper att stelna.
- Gör fyllningen: Smält chokladen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa därefter grädden.
- Tillsätt äggulorna och kaffepulvret till chokladen och rör krämen slät. Vänd ner chokladkrämen i vispgrädden till en slät massa.
- Lägg samman marängbottnarna två och två med spritsad mousse emellan.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar