Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk mockabakelse

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den här bakelsen har en ljuvlig smak av både mocka och mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mät upp vitorna och sockret i en bunke som placeras i en kastrull med sjudande vatten. Vispa marängmassan bland, seg och tjock. Vispa ner kaffepulvret.
  3. Fyll massan i en spritspåse och spritsa ut avlånga maränger på bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda marängerna i 15 minuter i 150 grader. Sänk temperaturen till 125 grader. Grädda sammanlagt ca 1 timme eller tills de känns torra. Låt dem gärna eftertorka i avstängd ugn med luckan på glänt.. Ugnen är en utmärkt förvaringsplats för maränger.
  5. Smält chokladen till doppningen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Tillsätt fettet och rör om till en slät glasyr. Doppa ovansidan på hälften av marängerna i choklad. Doppa andra hälftens undersida. Lägg dem på smörpapper att stelna.
  6. Gör fyllningen: Smält chokladen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa därefter grädden.
  7. Tillsätt äggulorna och kaffepulvret till chokladen och rör krämen slät. Vänd ner chokladkrämen i vispgrädden till en slät massa.
  8. Lägg samman marängbottnarna två och två med spritsad mousse emellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.