God nötkaka med lite portvin.
Instruktioner
- Lägg russinen i så mycket portvin att det nätt och jämnt täcker dem och låt dem ligga där över natten. Du kan hoppa över detta moment, kakan blir fin ändå.
- Ta ut smöret i god tid så att det hinner bli mjukt. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en kakform.
- Stöt nötkärnorna grovt eller kör dem lätt i matberedare. De får inte bli så fina som när de mals i kvarn.
- Rör socker och smör vitt och pösigt, gärna med hjälp av elvisp. Rör ner äggen, ett i taget. Låt varje ägg blandas fullständigt innan du tar nästa.
- Till sist blandar du i mjölet, russinen, som nu troligen "druckit upp" portvinet, och nötterna.
- Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter.
Efter halva tiden sänker du värmen till 150°.
Pröva med en sticka efter 45 minuter. Är stickan fuktig så låt kakan stå kvar en stund till. Är den torr så är kakan färdig.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar