Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk nötkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

God nötkaka med lite portvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i så mycket portvin att det nätt och jämnt täcker dem och låt dem ligga där över natten. Du kan hoppa över detta moment, kakan blir fin ändå.
  2. Ta ut smöret i god tid så att det hinner bli mjukt. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en kakform.
  3. Stöt nötkärnorna grovt eller kör dem lätt i matberedare. De får inte bli så fina som när de mals i kvarn.
  4. Rör socker och smör vitt och pösigt, gärna med hjälp av elvisp. Rör ner äggen, ett i taget. Låt varje ägg blandas fullständigt innan du tar nästa.
  5. Till sist blandar du i mjölet, russinen, som nu troligen "druckit upp" portvinet, och nötterna.
  6. Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter. Efter halva tiden sänker du värmen till 150°. Pröva med en sticka efter 45 minuter. Är stickan fuktig så låt kakan stå kvar en stund till. Är den torr så är kakan färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.