En krämig och god omelett är snabb och lättlagad mat.
Instruktioner
- Skölj champinjonerna och skär dem i skivor.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Fräs svamp och vitlök i smöret i en stekpanna ca 5 minuter. Rör ner persilja, salt och peppar. Håll varmt.
- Vispa lätt ihop ägg, vatten och salt. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i en stekpanna.
- Stek omelettsmeten på knapp medelvärme i stekpannan. Rör försiktigt i äggsmeten några gånger under stektiden,
ca 4 minuter.
- Omeletten är färdig när äggstanningen stannat men fortfarande är lite krämig på ytan.
- Lägg på persiljechampinjonerna.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oj oj så gott det smakade :) jag är ett stort fan av omelett, men inte nå bra matlagare precis. Jag tar mest efter smak och följer inte något speciellt recept. Men det här receptet var jättegott! :) Gunnar
Läcker omelett som jag fixade lite extra med. Jag lade till lite lagrad riven ost och lök och stekte sedan omeletten. När jag serverade den, innan jag lade ihop omeletten, lade jag till hackad tomat, skivad gul paprika och ruccola. Riktigt läckert blev det då både för gom och för ögat :-)
kan man legga ost och tonfisk eller maletköt i istellet