Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk oxfilégryta med selleri- och potatismos

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gryta med oxfilé, champinjoner, rödvin, sidfläsk m.m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med moset. Koka selleri och potatis mjukt. Mosa och blanda med smör och mjölk och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär köttet i stora bitar, salta, peppra och stek i smör i en stekpanna med höga kanter, 2-3 minuter på varje sida. Ta upp och håll varmt. Hetta upp olja i samma panna och stek grönsakerna lagom mjuka. Häll på vin, buljong och tomatpuré. Tillsätt sidfläsket. Sjud sakta under lock 10-15 minuter.
  3. Blanda maizena och vatten och vispa ner det. Smaka av och koka lagom tjockt. Lägg ner köttet och fortsätt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och ev mer vin. Lägg upp på varma tallrikar, servera med moset och garnera gärna med oregano.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • eininger 7 februari 2010

    Hej, vad tror du om den här? Hemlagat potatis- och rotsellerimos är fantastiskt gott och lätt att värma i mikron när man skall servera maten. Det finns ju inte så himla mycket grytor med oxfilé, kanske för att det är vanligare med enklare kött. Jag tycker i alla fall att det låter jättegott. En anna fråga, vad har du för färg? på gardinerna, kan du inte ta upp nån färg däri och använda till ljus, kuddar o dyl. Just nu tycker jag det är jättesnyggt med turkos, lime, orange. Våga prova, svart, vitt, grått och silver kan ju bli lite "platt" ; -) Lycka till med maten önskar en snorig kompis i sötälje

  • Born_65 17 december 2011

    Vilken kanongryta! Hur gott som helst:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.