Ljuvlig pärondessert med hallon och mandel. Vill du göra kakan i förväg så går det utmärkt. Värm den bara i mikrovågsugnen precis innan den ska serveras.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Koka upp vatten, socker och pressad citronsaft. Låt det koka några minuter. Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg dem efterhand i den heta sockerlagen och låt dem koka mjuka.
Ta upp päronen och lägg dem på ett fat. Häll över lite av sockerlagen och låt päronen kallna. Skålla, skala och mal mandeln under tiden.
Lägg smör, socker, mald mandel, mjöl och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Låt massan sjuda på svag värme några minuter.
- Lägg päronen med den kupade sidan uppåt i en eldfast form. Fördela hallonen runtom. Bred mandelsmeten över det hela. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Garnera med hallon och citronmeliss. Bjud päronkakan ljummen med iskall vispgrädde till.
- Tips!
Vill du inte koka päronen själv så använd ca 1 1/2 stor burk konserverade päron.
Publicerat den
9 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hej! det här var nog den underbaraste dessert jag ätigt