Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk päronkaka med hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ljuvlig pärondessert med hallon och mandel. Vill du göra kakan i förväg så går det utmärkt. Värm den bara i mikrovågsugnen precis innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Koka upp vatten, socker och pressad citronsaft. Låt det koka några minuter. Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg dem efterhand i den heta sockerlagen och låt dem koka mjuka. Ta upp päronen och lägg dem på ett fat. Häll över lite av sockerlagen och låt päronen kallna. Skålla, skala och mal mandeln under tiden. Lägg smör, socker, mald mandel, mjöl och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Låt massan sjuda på svag värme några minuter.
  3. Lägg päronen med den kupade sidan uppåt i en eldfast form. Fördela hallonen runtom. Bred mandelsmeten över det hela. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Garnera med hallon och citronmeliss. Bjud päronkakan ljummen med iskall vispgrädde till.
  4. Tips! Vill du inte koka päronen själv så använd ca 1 1/2 stor burk konserverade päron.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kicki60 22 september 2008

    hej! det här var nog den underbaraste dessert jag ätigt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.