Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk päronpaj

 
Skriv ut

Denna paj har min mamma bakat i hela mitt liv... Lika god när jag var liten som nu när jag är vuxen. Godast varm i mitt tycke.

Ingredienser

Instruktioner

Låt päronen rinna av väl i ett durkslag och lägg dem sedan i en pajform. Rör smör och socker pösigt och blanda i den malda mandeln. Blanda ner gulorna, vispa vitorna till ett hårt skum och blanda ner tillsammans med citronen. Bred mandelsmeten över päronen och grädda i ugnen i 175 grader i 30 - 35 minuter. Pajen ska ha fått lite färg. Godast varm så pudra över lite florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.