- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Supersmarrig potatisgratäng som man kryddar perfekt när man kokar potatis i mjölk och grädde.
Instruktioner
- Skala potatisen.
Skär den tunt på matberedarens fina skiva.
Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar
i en rymlig kastrull/gryta. Lägg i potatisen. Koka
på svag värme tills potatisen blivit mjuk, 25–35
minuter. Rör då och då.
Häll potatisblandningen i en ugnssäker form. Strö över ost.
Sätt in i ugnen på 175 grader 35-40 minuter.
- Om du gör den dagen före:
Låt svalna när du kokat potatisblandingen.. Täck med plastfolie. Ställ in i kylen tills dagen efter och grädda sedan som vanligt.
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här en toppengod gratäng ,har gjort den många gånger alla tycker om den. Mvh matmora