Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk potatisgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Supersmarrig potatisgratäng som man kryddar perfekt när man kokar potatis i mjölk och grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen. Skär den tunt på matberedarens fina skiva. Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en rymlig kastrull/gryta. Lägg i potatisen. Koka på svag värme tills potatisen blivit mjuk, 25–35 minuter. Rör då och då. Häll potatisblandningen i en ugnssäker form. Strö över ost. Sätt in i ugnen på 175 grader 35-40 minuter.
  2. Om du gör den dagen före: Låt svalna när du kokat potatisblandingen.. Täck med plastfolie. Ställ in i kylen tills dagen efter och grädda sedan som vanligt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matmora 12 april 2009

    Det här en toppengod gratäng ,har gjort den många gånger alla tycker om den. Mvh matmora

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.