Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk rabarbermarmelad

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skölj rabarberstjälkarna och skär dem i bitar. Nya rabarber behöver inte skalas. Blanda med socker i en bunke och låt det dra över natten. Slå över den saft som bildats i en kastrull och koka ihop den på hög värme . Låt koka utan lock tills cirka hälften kvarstår. Lägg i rabarbern, koka häftigt under omrörning och rör ner smöret . Sänk värmen och låt marmeladen koka sakta i 30-45 minuter. Låt smaken mogna på burk i ett dygn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.