En jättegod efterrätt som inte är för söt men ändå söt. Min man bara älskar denna. Det finns olika fyllningar man kan ha i men jag brukar alltid ha päron i.
Instruktioner
- 1. Blanda samman smör, vetemjöl och florsocker.
2. Tillsätt ägg och kallt vatten, arbeta samman till en deg.
3. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.
4. Kavla ut degen och fyll en pajform.
5. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en bunke.
6. Välj vilken royalpaj du vill göra (se nedan).
- Päronroyale:
1 paj
- 1 pajskal av mördeg (se grundrecept ovan)
1 sats fyllning (se grundrecept ovan)
- 1 burk inlagda päronhalvor
25 g mandelspån
- Päronroyale:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Häll av vätskan från päronhalvorna och lägg dem på en skärbräda med snittytan nedåt. Skiva halvorna på längden och tryck till dem så att de sprider ut sig som solfjädrar.
3. Fyll pajskalet till 2/3 med fyllning. Lägg i ?solfjädarna? med snittytan nedåt. Strö över mandelspån.
4. Grädda pajen långt ner i ugnen i 30-40 minuter tills den får en gyllene färg.
Publicerat den
8 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar