Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk senapskyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket god kycklingrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingen i bitar, krydda med salt, peppar och lite torkad dragon eller rosmarin.
  2. Bryn kycklingen lätt i olja i en panna på alla sidor och stek i cirka 10 minuter. Ta upp och lägg i en ugnsfast form. Rör ihop lite senap med olja och bred på kycklingen i ett tunt lager. Häll i en bottenskyla vatten eller torrt vitt vin.
  3. Sätt in mitt i ugnen och stek 25-30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Vänd kycklingbitarna ett par gånger. Gör såsen under tiden.
  4. Skala och hacka löken fint, fräs den glansig i lite smör i en kastrull och häll på vin. Koka upp och sjud 5 minuter utan lock. Häll i buljongen, koka upp och koka några minuter utan lock och rör sedan i grädde eller crème fraiche. Blanda i dragon eller rosmarin och låt såsen koka 4-5 minuter utan lock. Smaksätt med senap. Smaka av och tillsätt mer om det behövs.
  5. Ta ut formen ur ugnen, sila av stekskyn och späd eventuellt såsen med lite av skyn. Slå såsen över kycklingen i formen och sätt tillbaka formen i ugnen. Låt stå några minuter, strö på lite hackad örtkrydda och servera sedan med kokt färskpotatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.