Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk sjömansbiff med sting

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova den här varianten av en klassisk husmansrätt som innehåller lite mer grönsaker och har mer sting, en eldig harissa. Harissa är en stark nordafrikansk kryddblandning med peppar. Smaka av med lite i taget. Om du inte har harissa hemma går det bra att använda sambal oelek istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skålla, skala och kärna ur tomaterna och tärna dem. Skala och skiva potatisen tunt, skölj den och låt den rinna av.
  2. Skär bort överflödigt fett och senor från köttet och tärna köttet. Hetta upp 3 msk olivolja i en gryta och bryn köttet runt om.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra köttet generöst. Häll på buljong och öl och hetta upp på svag värme.
  4. Plocka av persiljebladen från kvistarna och finhacka bladen. Smörj en ugnsfast form med smör. Ta upp köttet ur grytan med hålslev. Varva potatis, lök, kött och tomater i formen och avsluta med potatis. Krydda lagren med salt och peppar och strö över persilja.
  5. Blanda resten av oljan med harissa i en liten skål. Vispa ner harissaoljan i skyn i grytan och häll över gratängen. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in i ugnen. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och baka i ugnen två timmar. Ta av foliet efter halva tiden. Servera direkt ur formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.