Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk skink- och böngryta (cassoulet)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Cassoulet är en bön- och tomatbaserad gryta från Frankrike. Detta är en snabblagad variant. 225 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lökarna och pressa vitlöksklyftorna. Skiva sellerin tunt. Värm en stor kastrull med oljan. Fräs lök och vitlök tills det mjuknat, ca 5 minuter. Blanda ner tomater, tomatpuré, timjan, mejram, selleri och lagerblad. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter till en tjock sås. Salta och peppra.
  2. Tärna skinkan och tillsätt den och sköljda och avrunna bönor och sjud ytterligare 5 minuter. Ta bort lagerbladet, rör ner persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.