Det är också från dessa trakter som vi hämtar inspiration till den ljusa fläskfilégrytan smaksatt med katrinplommon och äpplen.
Instruktioner
- Skär morötter och äpplen i bitar och de gula lökarna i klyftor. Dela katrinplommonen på mitten.
- Skär köttet i 2-3 centimetertjocka skivor som trycks ut lätt med knuten hand. Stek köttet hastigt i 1 msk smör, bara så det får färg. Ta upp köttet och lägg i bitar av morot och lök. Stek grönsakerna någon minut.
- Fräs smör och mjöl i en kastrull. Tillsätt vatten, vin och grädde. Låt koka upp, därefter sänks värmen så vätskan bara sjuder sakta. Lägg i grönsakerna från pannan samt plommon, äpplen, finhackad vitlök, timjan, lagerblad samt slå i kalvfond.
- Sjud grytan 10-15 minuter. Därefter läggs köttet i och allt får sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar