Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk sommargryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är också från dessa trakter som vi hämtar inspiration till den ljusa fläskfilégrytan smaksatt med katrinplommon och äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär morötter och äpplen i bitar och de gula lökarna i klyftor. Dela katrinplommonen på mitten.
  2. Skär köttet i 2-3 centimetertjocka skivor som trycks ut lätt med knuten hand. Stek köttet hastigt i 1 msk smör, bara så det får färg. Ta upp köttet och lägg i bitar av morot och lök. Stek grönsakerna någon minut.
  3. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Tillsätt vatten, vin och grädde. Låt koka upp, därefter sänks värmen så vätskan bara sjuder sakta. Lägg i grönsakerna från pannan samt plommon, äpplen, finhackad vitlök, timjan, lagerblad samt slå i kalvfond.
  4. Sjud grytan 10-15 minuter. Därefter läggs köttet i och allt får sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.