Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk vaniljkräm

 
Skriv ut

Ingenting slår en äkta Fransk vaniljkräm. Det tar lite längre tid än att blanda ut marsan, men det blir så mycket godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. Dela en vaniljstång på mitten och skrapa ur kärnorna noga. Lägg dem och stången i mjölken. Koka upp. Ta bort från värmen. Låt stå i en kvart och ta sen upp stången.
  2. Vispa ihop äggulor, socker och maizenamjöl i en bunke. Tillsätt vaniljmjölken under vispning. Vispa blandningen helt slät.
  3. Koka försiktig upp blandningen under omrörning. Tillsätts smöret när den kokar ordentligt. Ta bort kastrullen från värmen.
  4. Vispa vaniljkrämen helt slät.
  5. Passera krämen genom en sil ner i ett kärl som är placerat i ett iskallt vattenbad.
  6. Täck kärlet med plastfilm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.