Ingenting slår en äkta Fransk vaniljkräm. Det tar lite längre tid än att blanda ut marsan, men det blir så mycket godare.
Instruktioner
- Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull.
Dela en vaniljstång på mitten och skrapa ur kärnorna noga. Lägg dem och stången i mjölken.
Koka upp. Ta bort från värmen. Låt stå i en kvart och ta sen upp stången.
- Vispa ihop äggulor, socker och maizenamjöl i en bunke.
Tillsätt vaniljmjölken under vispning. Vispa blandningen helt slät.
- Koka försiktig upp blandningen under omrörning. Tillsätts smöret när den kokar ordentligt. Ta bort kastrullen från värmen.
- Vispa vaniljkrämen helt slät.
- Passera krämen genom en sil ner i ett kärl som är placerat i ett iskallt vattenbad.
- Täck kärlet med plastfilm.
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar