12 gula och 12 gröna hembakade biskvier.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med florsocker. Rör sönder äggvitorna och rör ner mandeln.
- Klicka ut 24 klickar med ca 2 1/2 cm i diameter på plåt med bakplåtspapper, rulla dem ev till kulor. Grädda dem mitt i ugnen 10 min. Kakorna ska fortfarande vara mjuka men börja ta färg.
- Smörkräm: Koka socker och vatten till en simmig lag eller tills den klarar trådprovet. (Kyl en droppe av lagen i en kopp vatten – ta den sedan mellan tumme och pekfinger och dra ut, det ska bli en tråd.)
- Häll den heta lagen under vispning över äggulorna.
- Rör smöret mjukt och tillsätt äggblandningen droppvis under omrörning tills krämen är blank och slät.
- Dela upp smörkrämen i två skålar. Smaksätt fyllningen till de gula biskvierna med citron och till de gröna med lime.
- Bred krämen på den plana sidan av kakorna. Kyl eller frys dem sedan så att de är riktigt kalla när de doppas i chokladen.
- Smält hälften av chokladen åt gången i mikro eller över vattenbad. Färga chokladen gul till citronbiskvierna och doppa smörkrämssidan i chokladen. Smält och färga resten av chokladen grön till limebiskvierna.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar