En dessert för alla dessertälskare med smak av mandel, serveras med en tjock vaniljkräm.
Instruktioner
- Skålla och skala mandlarna och mixa dem till ett fint mjöl. Tillsätt 2½ dl florsocker och blanda väl. Separera äggen. Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett vitt, hårt skum.
- Vispa ner vaniljsocker och strösocker, lite i taget, och vänd sedan ner mandelsockret i äggvitan. Smörj och mjöla ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg hälften av smeten i en sprits med en 1 cm stjärnformig tyll och spritsa 6 makroner som är 10 cm i diameter.
- Lägg resten av smeten i spritsen och spritsa 6 små toppar längs kanten på varje makron. Garnera med mandelspån och låt makronerna vila 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda 15 minuter. Ta ut och låt dem svalna.
- Halvera vaniljstången på längden. Häll mjölken i en kastrull och lägg i vaniljstången och 3 msk florsocker. Koka upp. Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i mjölken. Vispa ihop äggulorna och vispa ner mjölken, lite i taget.
- Häll över krämen i en kastrull och värm upp sakta på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Häll genast över i en kall skål och låt svalna. Vispa grädden och blanda med vaniljkrämen. Klicka kräm på makronerna, garnera med maraschinobär.
Publicerat den
26 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar