Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska makroner

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En dessert för alla dessertälskare med smak av mandel, serveras med en tjock vaniljkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandlarna och mixa dem till ett fint mjöl. Tillsätt 2½ dl florsocker och blanda väl. Separera äggen. Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett vitt, hårt skum.
  2. Vispa ner vaniljsocker och strösocker, lite i taget, och vänd sedan ner mandelsockret i äggvitan. Smörj och mjöla ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg hälften av smeten i en sprits med en 1 cm stjärnformig tyll och spritsa 6 makroner som är 10 cm i diameter.
  3. Lägg resten av smeten i spritsen och spritsa 6 små toppar längs kanten på varje makron. Garnera med mandelspån och låt makronerna vila 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda 15 minuter. Ta ut och låt dem svalna.
  4. Halvera vaniljstången på längden. Häll mjölken i en kastrull och lägg i vaniljstången och 3 msk florsocker. Koka upp. Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i mjölken. Vispa ihop äggulorna och vispa ner mjölken, lite i taget.
  5. Häll över krämen i en kastrull och värm upp sakta på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Häll genast över i en kall skål och låt svalna. Vispa grädden och blanda med vaniljkrämen. Klicka kräm på makronerna, garnera med maraschinobär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.