Goda och mycket lättgjorda havrefranska!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. (fingervarmt) Rör ut jästen med litet av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, havrekli och nästan allt mjöl. Spara litet mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i ca 45 minuter. Knåda degen lätt och rulla ut ca 20 bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller täckta med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, 10 -12 minuter.
- Alltid nygräddat bröd kan man få om man fryser bullarna när de jäst. Styckfrys dem på en plåt och förpacka dem sedan t ex i plastpåsar.
Grädda bullarna otinade i samma ugnsvärme som ovan men 12 -15 minuter.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar