Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska med havrekli

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Goda och mycket lättgjorda havrefranska!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. (fingervarmt) Rör ut jästen med litet av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, havrekli och nästan allt mjöl. Spara litet mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i ca 45 minuter. Knåda degen lätt och rulla ut ca 20 bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller täckta med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, 10 -12 minuter.
  2. Alltid nygräddat bröd kan man få om man fryser bullarna när de jäst. Styckfrys dem på en plåt och förpacka dem sedan t ex i plastpåsar. Grädda bullarna otinade i samma ugnsvärme som ovan men 12 -15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.