Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska örter

Franska örter är en underbart god kryddblandning som passar när vill få en fräsch provencalsk touch på din rätt. Som kryddblandning innehåller den oftast örter som rosmarin, mejram, persilja, timjan, kyndel, oregano, basilika och dragon. Om man väljer färska örter till sin blandning går det såklart att välja ut sina favoriter av dessa. Franska örter är särskilt gott att krydda kycklingen med. Tillsammans med vitlök och citron blir detta en garanterad succé på middagsbordet. Att göra en läcker sås av franska örter går också bra och passar att servera både till kött, fågel och fisk. En sås på franska örter kan med fördel vara creme fraiche-baserad och passar utmärkt både som kall och varm.


Rör samman ingredienserna till såsen. Koka upp och sjud såsen under vispning 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skala och skåra potatisen nästan helt igenom. Pensla med smör, salta, peppra...

2

Börja med att skala och skiva potatisarna tunt och koka dom i ca 10 min i salt vatten. Vispa lätt upp ägg, grädde och mjölk och kryddor. Jag hade örtsalt, peppar och franska örter. Skiva rödlöke...

4-6

Skär kycklingfiléerna i munsbitar och stek dem i en djup stekpanna. De ska bli helt genomstekta. Häll på vatten, buljongtärning och franska örter. Låt koka några minuter under lock. Häll i grädde o...

30 min
4

Krydda filéerna med peppar & grillkrydda, stek dem sedan på svag värme. Skär därefter ett snitt i varje filé. Fyllningen: Hacka svampen i småbitar och blanda tillsammans med crème fraichen. Fyll se...

4

Börja med pajlocket: Hacka samman alla ingredienser, gärna i matberedare. Lägg degen i en plastpåse och platta ut till en ganska tunn kaka. Låt vila i kylskåp minst 30 min. Fyllningen: Hacka löke...

1 h
4-6

Blanda smör och mjöl till en grynig massa, tillsätt mjölken och forma till en deg. Tryck ut pajdegen i en (ca 23 cm) pajform. Sätt in i ugen i ca 10 min på 175*C. Koka morötter tills mjuka. Skär ky...

1 h
6-8

Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem i oljan. Krydda kycklingen. Tillsätt pinjenötterna och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljong, matlagningsgrädde, tomater och crème fraiche. Till...

25 min
4-5

Böja med grunddegen och blanda ut jästen i vattnet och rör i mjölet och blanda ordentligt, låt jäsa till dubbel storlek i ½ - 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Gör sedan pirogdegen genom att visp...

1 h 30 min
16-20

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen. Smörj en eldfast form med fettet och lägg i potatisskivorna. Blanda övriga ingredienser och bred över potatisen. Gratinera i ca 20 minuter....

30 min
2

Skär filén i skivor och bryn dem i smör tills de får fin färg, sänk värmen och häll över grädden. Smula över en halv buljongtärning och tillsätt rosépepparn, soya, salt och de franska örterna. Låt put...

25 min
4

Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Smält matfettet en stekpanna. När det är ljusgult ochslutat skumma, lägger du i köttet och bryner det på båda sidor. Salta. Tillsätt grönsakerna, de ska inte ti...

4

Häll det fingervarma vattnet över jästen som smulats ner i en degbunke. Rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt olivoljan, saltet och pressa ner vitlöksklyftan. Blanda sist ner vetemjölet och arbet...

1

Koka pastan. Kärna ur paprikan. Skär paprika, champinjoner och zucchini i bitar. Strimla purjolöken. Fräs svamp och grönsaker i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör ner crème fraic...

4

Skiva fläskfilén och stek den i oljan. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda matlagningsgrädde, buljong, soja, örter och pressad vitlök i en kastrull och låt det koka upp. Låt sjuda på svag värme ca...

20 min
2

Sätt på ugnen på 200º. Blanda blandfärsen med aromatkryddan. Forma färsen till två "fläskfiléer". Frys in i tre timmar eller blanda och frys in när du t ex köpt färsen, tag upp tre timmar innan du sk...

45 min
6-7

Koka bulguren enligt anvisning i buljongen. Skiva korvarna och hacka grönsakerna. Woka korven, grönsakerna och majsen i oljan tills det har fått en lätt gyllenbrun färg. Tillsätt chillisås, grädde...

30 min
4

Skär potatisen i mindre bitar och koka upp för att göra potatismos. Vispa ihop med mjölk. Hacka purjolök och lägg i potatismoset. Haka lök och bacon i mindre bitar för att sedan bryna dem i en stek...

1 h
4-6
4

Lägg det okokta riset i en smord ugnsfast form med lock. Stek hastigt upp löken och den pressade vitlöksklyftan. Blanda den uppfrästa löken i det okokta riset. Bred på crème fraichen. Lägg på kyckling...

3
3

Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg i de frysta ärtorna, löken och timjan. Låt det koka ca 5 min. Mixa soppan och tillsätt grädden. Låt det koka u...

4
3

Ställ ugnen på 225 grader. Mosa ihop getosten tillsammans med lite crème fraiche, smaka av med salt, peppar och franska örter. Salta och peppra laxen och bred ett lager med oströra. Tillaga i ugnen 15...

30 min
2
3

Koka pastan enligt beskrivning på paketet. Klipp baconen i bitar och stek dem. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka löken fint, skär broccolin i små bitar och stek detta lite lätt. Häll crème f...

3-4
3

Skala zuccini, och riv den grovt. Salta, peppra efter smak , krydda med franska örter. Lägg i ägg och mjöl och blanda ordentligt. Grädda pannkakorna i lite olja (2 stora eller flera mindre), och...

30 min
4
2

Skär en djup ficka i filéerna, så att man kan fylla dem, pensla med sherry och smält smör, salta och peppra, smula sönder de franska örterna och strö det på filéerna, låt dem mogna i kylen minst 1 tim...

1 h 45 min
4
2

Skär den tinade kycklingen i strimlor. krydda med salt och svartpeppar. Bryn dem lätt i smör. Lägg dem åt sidan . Skär paprikan i strimlor och purjon i tunna skivor. Fräs samman dessa i samma panna s...

20 min
2
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.