Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska örter

Franska örter är en underbart god kryddblandning som passar när vill få en fräsch provencalsk touch på din rätt. Som kryddblandning innehåller den oftast örter som rosmarin, mejram, persilja, timjan, kyndel, oregano, basilika och dragon. Om man väljer färska örter till sin blandning går det såklart att välja ut sina favoriter av dessa. Franska örter är särskilt gott att krydda kycklingen med. Tillsammans med vitlök och citron blir detta en garanterad succé på middagsbordet. Att göra en läcker sås av franska örter går också bra och passar att servera både till kött, fågel och fisk. En sås på franska örter kan med fördel vara creme fraiche-baserad och passar utmärkt både som kall och varm.


Skär fisken i bitar. Skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla moroten. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull. Strö över mjölet. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka...

4
1

Ugn: 225º Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det blir en boll av degen. Ta upp degen oc...

4-6
1

Sätt spisen på medelhög värme och lägg i margarin och ägg i en teflonbelagd kastrull. När smöret börjar smälta, börja röra i kastrullen, antingen med en träslev eller en degskrapa "slickepott" som...

15 min
2
1

Krydda fisken med salt. Låt crème fraiche och buljong koka upp i en vid kastrull. Lägg ner den frysta fisken och koka på svag värme under lock ca 15 min tills fisken är klar. Strö över timjan vid serv...

4
1

Skölj linserna och koka dem i buljongen ca 8 min. Skär purjolöken i bitar. Skala och hacka vitlöken. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela dem i halvor. Fräs purjolöken i smör i en p...

4
1

Strimla kycklingen i ganska små bitar, bryn i smör, ta upp och lägg åt sidan. Finhacka lök. Skiva vitlöken tunt. Klyfta champinjonerna. Fräs löken och svampen i smör. Strimla tomaterna, lägg i s...

40 min
4
1

Dela kycklingen i 8 bitar. Stek/bryn dem i smör runt om Blanda Saften, Vatten, C Fraiche, Buljong, Enbär, Timjan och Soya i en vid gryta eller traktörpanna. Koka ihop. Lägg i kyckling och låt putt...

45 min
4

Lägg kikärterna i blöt i 2 timmar. Koka i nytt vatten ca 30 minuter, dem ska vara lite hårda men tuggbara. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg alla ingredienser utom olivoljan, i en matberedare kör till...

3 h 30 min
6-8

Krama ur det blötlagda gelantinet och smält det i den heta buljongen. Låt den kallna. Dela avokadorna och ta ut kärnan. Gröp ur fruktköttet och mixa det med buljong, citronsaft och skal. Vispa...

4-6

1. Skölj, ansa och dela champinjonerna i bitar. Skölj och strimla salladslökarna. 2. Fräs alltsammans i matfettet, tills den vätska som bildats av svampen kokat in. Salta och peppra. 3. Tillsät...

2

Skär köttet i 12 skivor och banka ut dem till 2-3 mm tjocklek. Salata och peppra köttet. Dela saltgurkan till 4 stavar och dela varje baconskiva en gång på längden. Lägg en bit gurka och en bacon p...

1 h
4

Börja med att koka ägget. Blanda créme fraiche, mosad fetaost och majonnäs i en skål. Klipp gräslök och soltorkade tomater och blanda i röran. Rör i tonfisk och kräftstjärtar. Salta och peppra....

2

Filea laxen skär den i 5 lagoma bitar och lägg den i en ungsfast form. Strö på citronsalt och svartpeppar. Blanda ihop tomater, grädde, franska örter, fond och sambal garlic. Slå över detta på laxen...

35 min
5

Dela vitkålen och skär bort rotstocken. Strimla vitkålen i ca 1 cm tjocka strimlor. Koka vitkålen i lättsaltat vatten i en kastrull cirka 3 minuter. Häll av vattnet och lägg vitkålen i en lätt smord...

30 min
4

Börja med att blanda ihop dressingen i botten på den bunke som du ska servera i, sparar disk och är enkelt att få med allt. Rör ihop olja, vinäger och vatten och krydda med salt och örter. Skala oc...

4-8

Blanda alla ingredienser, utom köttfärsen, i en gryta. Koka upp och låt sedan sjuda på väldigt svag värme under lock i en timme, vispa med en handvisp då och då. Smula ner den råa färsen i tomatså...

1 h 30 min
4-6

Koka upp soppan i en kastrull. Finstrimla fänkålen och låt den koka i soppan 2-3 min. Skär tomaten och laxen i bitar och lägg ner i soppan. Servera med en klick crème fraiche. Tips! Lägg gärn...

2

Sätt ugnen på 225 grader. Placera laxfiléerna i en ugnssäker form. Kör du potatisen i ugnen sätter du först in den då den kommer ta ca 50-60 min. Alternativet är mikron - hacka isåfall hål på alla s...

30 min
4

Bryn färsen i smöret i en stekpanna på ganska stark värme och rör den grynig under tiden. Kärna ur, skölj och strimla eller hacka paprikan, blanda med färsen och rör ner tomater, tomatpuré, salt och...

4

Blanda ihop ägg och crème fraiche och salt i en bunke. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek tunna omeletter. Lägg omeletterna på tallrikar. Lägg på skinkan, spenaten eller ruccolan. Vik ihop omele...

4

Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisarna och stick i dem på ett par ställen med en gaffel. Lägg dem på ugnsgallret. Baka i mitten av ugnen 50-60 min. Skär ett kryss och tryck så att potatisen ”ö...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötter, palsternacka och lök. Kärna ur paprikan. Skär allt i bitar och lägg i en smord långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Skala och hacka vitlök...

4

Sätt ugnen på 175 grader. Skiva squasen och skär dem mitt itu som halvmånar. Förväll squasen i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av. Hacka lök och vitlök samt skär papr...

1 h 30 min
4

Låt sillen rinna av. Blanda försiktigt crème fraiche franska örter och vitlök. Vänd ner sillen. Tips! Är såsen för tjock så späd med lite mjölk och rör om innan sillen ska serveras....

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.