Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska örter

Franska örter är en underbart god kryddblandning som passar när vill få en fräsch provencalsk touch på din rätt. Som kryddblandning innehåller den oftast örter som rosmarin, mejram, persilja, timjan, kyndel, oregano, basilika och dragon. Om man väljer färska örter till sin blandning går det såklart att välja ut sina favoriter av dessa. Franska örter är särskilt gott att krydda kycklingen med. Tillsammans med vitlök och citron blir detta en garanterad succé på middagsbordet. Att göra en läcker sås av franska örter går också bra och passar att servera både till kött, fågel och fisk. En sås på franska örter kan med fördel vara creme fraiche-baserad och passar utmärkt både som kall och varm.


Sätt ugnen på 175°. Tina bladspenaten och blanda den med vitlök, crème fraiche och riven ost. Smaka av med muskot, salt och peppar. Kavla ut smördegen och skär upp vardera ark i 6 lika stora t...

12

Dra av en rejäl bit folie och lägg i en ugnsfast form. Ner med fisken. Krydda. Lägg sedan alla grönsaker över fisken och några smörklickar på. Vik ihop folien ordentligt och låt stå i ugnen på 175...

3

Ugnstemperatur 200 grader. Hacka ihop pajdegen av mjöl, fett ost och olja. Tryck ut degen i en ca 25 cm rund pajform. Nagga bottnen. Ställ formen i kyl 10 min och förgrädda den sedan 7-8 minuter....

4-6

Skär paprika, skalad lök och vitlök i bitar. Fräs det i olivolja i en kastrull tillsammans med tomatpuré och timjan. Skala morötter och potatis, skär dem och tomaterna i bitar. Lägg ner i kastrul...

4

Skiva kasslern. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Skala och skiva löken. Bottna en smord eldfast form med lök och äpple. Lägg kasslerskivorna ovanpå och strö över franska ör...

45 min
4
4

Börja med att steka laxen så att den får lite färg. Blanda under tiden ihop creme fraiche, saften från citronen, senap, salt och peppar. Lägg laxen i en ungsfastform och smeta ut smeten över laxen...

15 min
4
2

Värm upp mjölken och crème fraichen med smör, salta och peppra, blanda ner potatisen och smaka av till önskad konsistens och smak....

30 min
3
1

Hacka löken och fräs i stekpanna eller kastrull. Bryn kötfärsen. Ev kan man ha i en hackad grön paprika. Häll i créme fraichen och låt koka ihop. Klart!...

30 min
4

Koka pastan i 11-12 minuter, eller vad förpackningen anger. Strimla och hacka lätt rödlöken och strimla de soltorkade tomaterna. När pastan är klar hälls vattnet av och pastan ner i en skål, tillsä...

4

Skär kycklingfiléerna i bitar. Stek i stekpanna, krydda, häll i creme fraichen och matlagningsgrädden. Låt puttra ihop så det tjocknar till . Ugnstek pommes och gör en grönsallad till....

1 h
4

Vispa äggen och creme fraichen till en smet och stek i smöret. Kika på undersidan av omeletten genom att lyfta lätt med stekspaden för att se om den är gyllenbrun. Vänd omeletten och stek den andra s...

10 min
1

Hacka lök och vitlök och bryn i lite margarin. Häll i creme fraiche och mjölk. Koka upp och sänk värmen. Häll av tonfisken och häll i kastrullen. Det ska inte koka upp igen utan bara värmas upp. Sm...

30 min
2-4

Finhacka löken och dela svampen. Man börjar utifrån och drar bort en svamp i taget. Dela stora svampar. Strimla kasslern. Fräs lök och svamp i margarinet i en fettsnål panna tills svampen inte släp...

30 min
3-4

Hetta upp fettet i en gryta. Dela varje filé i fyra bitar, bryn dem väl runt om. Salta och peppra. Strimla och blanda i purjolöken tillsammans med buljong/vatten. Koka sakta under lock 7-8 minuter....

4

Skala och skiva alla rotsaker. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg alla rotsaker och purjolöken i en ugnssäker smord form. Blanda alla rotsaker med örter och p...

4

Skär kycklingen i bitar, stek sedan i matfett. När kycklingen är färdig lägg den åt sidan. Häll i créme fraichen i pannan, tillsätt lite vatten så att såsen inte blir så tjock. Tillsätt salt, peppar o...

2

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda skyns ingredienser i en eldfast form. Dra av skinnet av kycklingen och putsa bort synligt fett. Lägg kycklingen i formen med den mest köttiga sidan ner. Stek...


Lägg fyra laxfiléer i en smord form. Skär tomaterna och lägg ovanpå, skiva löken och paprikan och lägg i. Klicka över creme frache, salta och peppra. Om du tycker att det verkar för torrt så häll...

30 min
4

Dela kycklingen i lagom stora grytbitar och stek dem med lite salt och vitpeppar. Fräs champinjonerna och rör ner dem med kycklingen i en gryta. Rör ner crème fraiche, grädde och purjolök. Smaksätt me...

4-6

Ansa och skölj purjon, strimla paprikan, fräs det mjukt i olja. Tillsätt creme fraiche, låt såsen sjuda. Blanda i kräftstjärtarna i såsen. Smaksätt med dill, salt och peppar. Servera med färsk pasta....

3-4

Nagga potatisen och baka i mikrovågsugn 8-10 minuter eller baka i vanlig ugn, 225 grader i cirka en timme. Då blir den totala tillagningstiden 70 minuter. Skär kyckling i tärningar och grönsaker i...

4

Tillaga pastan enligt anvisningar på förpackningen. Slanta och stek korven knaprig i smör i en stekpanna. Värm 2 dl crème fraiche i en stor stekgryta och tillsätt den frysta gekiska salladen....

20 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med grönsakerna: Skala potatis, morötter och lök. Skär allt i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpanna...

45 min
4
2

Blanda ner en påse Blå Band Fransk löksoppa med 1 dl mjölk och låt detta svälla i ca 10 minuter. Blanda ner löksoppan tillsammans med vitlök och kryddor i färsen. Forma till biffar. Stek biffarna i st...

30 min
4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.