Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska örter

Franska örter är en underbart god kryddblandning som passar när vill få en fräsch provencalsk touch på din rätt. Som kryddblandning innehåller den oftast örter som rosmarin, mejram, persilja, timjan, kyndel, oregano, basilika och dragon. Om man väljer färska örter till sin blandning går det såklart att välja ut sina favoriter av dessa. Franska örter är särskilt gott att krydda kycklingen med. Tillsammans med vitlök och citron blir detta en garanterad succé på middagsbordet. Att göra en läcker sås av franska örter går också bra och passar att servera både till kött, fågel och fisk. En sås på franska örter kan med fördel vara creme fraiche-baserad och passar utmärkt både som kall och varm.


Dela filéerna i mindre bitar och stek. Lägg dem i en ugnsfast form. Blanda samman övriga ingredienser. Häll över kycklingen. Sätt i ugn, 225-250 grader i 20-25 min. Servera med ris och masso...

4-6
1

Smörj en ugnsfast form. Lägg i laxskivorna och salta försiktigt. Bred över crème fraiche och strö över purjolöken. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter. Använd gärna fryst lax som lig...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola den i kallt vatten och låt pastan rinna av ordentligt. Strimla köttet. Ansa och strimla purjolök och charlottenlök...

4

Skär filén i ca 3 cm tjocka skivor. Tryck ut dem lite med handen. Stek köttet i smör i en stekpanna på medelstark värme tills det har fått fin färg, ca 2 min per sida. Strö över salt och rosépe...

30 min
4

Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt crème fraiche och låt allt bli varmt. Tillsätt fisken fryst, låt den sjuda i 6 minuter. Skär sparrisen i 4 bitar, tillsätt dem och ärterna när det åters...

4

Bryt försiktigt av stammarna på svamparna. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn svamparna runt om. Salta lätt.Fyll varje svamp med en klick ost. Lägg dem på ett ugnsfast fat. Sätt in i ugnen i 200 gra...

4

Skär köttet i strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär rödlöken i klyftor. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Gör ren pannan och fräs purjolök och rödlök och...

4

Blanda köttfärs, ägg och aromat. Rulla ihop till en fläskfilé som du lägger in i frysen en stund. (helst ca 2 tim, blir lättast att skära då) Skär upp i skivor. Stek och lägg sen skivorna i en smor...

45 min
6
6

Pensla kycklingfileerna med soja och lägg i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen 200 grader ca 20 minuter. Blanda samman ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. Strö över ost och gratin...

4
4

Skala vitlöksklyftorna, ta 2 klyftor och dela i ca 4 delar var. Häll olivolja i en gryta eller kastrull, lägg i de delade vitlöksklyftorna och låt dem stekas på ganska stark värme. När vitlöksdelar...

40 min
4
3

Skär kycklingen i mindre bitar (stek den om du använder kycklingfileér).Lägg kycklingen i en form. Blanda Crème fraiche, chilisås,senap, dragon, franska örter, fransk salladskrydda, salt, peppar och...

4-6
3

Värm upp oljan i en stor gryta/kastrull. Bryn kycklingbitarna i oljan i några minuter. Ta upp bitarna och ställ åt sidan. Lägg lökarna, champinjonerna och vitlöken i grytan och fräs i några minute...

45 min
2
3

Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i cirka 10 minuter på 200 grader. Skär kycklingen i små bitar samt strimla champinjonerna och purjolöken. Stek kyc...

6
2

Bena ur en grillad kyckling. Dela kycklingköttet i jämnstora bitar. Lägg kycklingköttet i en lätt smord ugnssäker form. Blanda crème fraiche och matlagningsyoghurt med vetemjöl. Tillsätt chilisås,...

45 min
4
2

1. Stek köttet i skivor. 2. Blanda créme fraiche, chilisås, senap, kryddor och vitlök. 3. Lägg köttet i en ungsform 4. Häll över såsen. 5. Strö över riven ost och gratinera i 200 Ci ca 20 minuter....

4
2

1. Tärna kycklingen och stek i margarin tills de blir genomstekta. 2. Klyfta champinjonerna och stek med tillsammans med kycklingen. Salta och peppra. 3. Blanda samman fond, grädde, creme fra...

4
2

Blanda ingredienserna för såsen (utan mjölet) och koka upp. Blanda mjölet med lite kallt vatten och red av såsen. Skär en ficka på varje kycklingfilé. Spritsa i rikligt med ädelost. Rör ihop in...

1 h
4
2

Strimla ingredienserna och stek i en stekpanna. Först kyckling med alla kryddor, sedan paprika och sist tomaten. Häll sedan i creme fraichen och philadelphiaosten. Servera med pennepasta liknande m...

3-4
2

Rensa filen från senor och fett, skär i skivor, salta och peppra samt ha även på lite ingefära och stek några minuter på var sida. Lägg över de stekta fileskivorna i en smord eldfast form. Blanda crem...

45 min
4-5
2

Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det sedan fint och rör ihop med nötfärsen och ägg. Tillsätt grädde, lite i taget, och arbeta färsen smidig. Tillsätt potatismjöl oc...

1 h
4-5
2

Sätt ugnen på 200 grader. Pajdeg: Hacka ihop smör och mjöl och rör i Kesella. Arbeta ihop till en deg. Låt den ligga i kylen 30 minuter. Fyllning: Skala lökarna och skär dem i skivor. Skär fän...

8
1

Sätt in potatisen i micron i 10 minuter. Sen in i ugnen på 220 grader i 30 minuter. Kryssa potatisen och öppna den lite. Blanda selleri, kefir, majonäs och örterna. Lägg blandningen i potatisen...

4
1

Skär kycklingen i munsbitar. Skölj och strimla paprika och purjolök. Fräs tillsammans i olja utan att purjon bränner fast. Tillsätt franska örter, soja och krossade tomater. Krossa citrongräsen och...

1 h
4-6
1

Skala potatis, palsternacka och morot och riv dem på det grövsta på ett rivjärn. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor, blanda ner den i de rivna rotsakerna. Rör ner grädde, ägg och mjöl, sa...

20 min
4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.