Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska örter

Franska örter är en underbart god kryddblandning som passar när vill få en fräsch provencalsk touch på din rätt. Som kryddblandning innehåller den oftast örter som rosmarin, mejram, persilja, timjan, kyndel, oregano, basilika och dragon. Om man väljer färska örter till sin blandning går det såklart att välja ut sina favoriter av dessa. Franska örter är särskilt gott att krydda kycklingen med. Tillsammans med vitlök och citron blir detta en garanterad succé på middagsbordet. Att göra en läcker sås av franska örter går också bra och passar att servera både till kött, fågel och fisk. En sås på franska örter kan med fördel vara creme fraiche-baserad och passar utmärkt både som kall och varm.


Koka pastan. Tina spenaten och skala räkorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smöret. Tillsätt solroskärnor, salt och peppar. Värm crème fraiche franska örter i en kastrull. Lägg i...

4
1

Skär den gula löken i klyftor, vitlöken i mindre bitar och purjolöken i centimetertjocka skivor. Värm buljongen. Smält smöret i en stor kastrull på medelhög värme. Stek löken gyllenbrun, strö över mjö...

4
1

Blanda alla kryddor i en skål. Rensa filen från senor. Lägg ut bacon tätt på en skärbräda och lägg filén ovanpå. Ta kryddblandningen och klappa fast kryddorna på filén. Linda sedan baconskivorna ru...

4
1

Sätt ugnen på 225 grader. Strö rikligt med grovsalt i en form och lägg i laxbitarna med skinnsidan ner. Kläm över ca 2 skivor citron och krydda med lite citronpeppar. Krydda rikligt med dragon o...

30 min
4
1

Dela purjolökarna på längden och skölj noga. Strimla dem fint och lägg i en gryta med matfettet. Pressa ner vitlöken och rör om tills allt är glansigt. Tillsätt grädde, mjölk och späd på med lite v...

4
1

Lägg den skin och benfria laxfilé i en ugnsform. Skär crabsticken i skivor och strö över laxen. Stör över finhackad dill och krydda med lite svartpeppar och citronpeppar. Klicka ut crème fraichen öve...

1

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kycklingen och klipp baconet i små bitar. Stek under omrörning tills baconet är knaprigt och kycklingen genomstekt, salta och peppra. Blanda creme fraiche, grä...

30 min
4
1

Bryn kycklingfiléerna i stekpanna med litet smör. Efterstek i ugn, 170 grader i ca 15 minuter. Koka honung, citronjuice och pepparsorterna tills hälften återstår och pensla på kycklingfiléerna eft...

4
1

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Tärna ur paprikorna och dela i mindre bitar. Stek bacon så det får färg. Stek kycklingbitarna så att de blir klara. Rör i Creme Fraiche och låt puttra. Krydda...

30 min
4
1

ngredienser och beskrivning 7-8 hg. fläskfärs el. blandfärs 1-1,5 msk. aromat Blanda färs och aromat, rulla i längder låt ligga i frysen ca. 1,5 timma. Skär sedan cm-tjocka skivor och stek i panna...

4
1

Hacka kycklingen till strimlor och fräs den med lite margarin i en panna med hög kant. Hacka champinjoner och paprika. När kycklingen har fått färg häller du ner grönsakerna. Stek tills allt har...

30 min
2
1

Dag 1. Blanda blandfärs och aromat krydda. Lägg på utdragen plastfolie rulla ihop som en korv. Frys in. Dag 2 (tilllagningsdagen): Tag ut ur frysen och skiva köttfärskorven i ca 1,5 cm breda sk...

1 h
4
1

Stek löken i lite matfett och få den lite mjuk. Häll i kasslern och fräs vidare. Häll ner matlagningsgrädden, osten och mjölken och rör till osten smält helt. Häll i ärtor och låt det hela puttr...

4
1

Skär kycklingen i tärningar och stek dem i en panna med smör. Smaksätt med paprikapulver och peppar. Lägg i champinjonerna låt dem få färg. Häll i crème fraichen och rör om. Häll i tomaterna och majs...

4
1

Skölj potatisen och skär dem i riktigt tunna skivor, gärna med mandolin. Klappa potatisen torr med en ren kökshandduk. Hetta upp oljan till 160 grader i en fritös eller stor tjockbottnad gryta. Lä...


Tina laxen och lägg sedan bitarna i mitten i en ugnsfast form. Spritsa moset runt om fisken. Här bestämmer man själv hur mycket mos man vill ha i sin gratäng. Strö räkorna över laxen. Blanda s...

40 min
4

Blanda marinaden och smaka av den. Tillsätt mer salt eller tigersås om ni så tycker. Blanda kycklingen med marinaden i en ugnsfast form och ställ i kylen över natten, eller motsvarande tid. Sätt på...

30 min
4

Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor, salta och peppra. Stek dom i en stekpanna tills dom har fått en lagom stekyta. Skiva bacon och fräs till dom lite. Hacka löken fint och pressa vitlöken i en...

45 min
4

Tina ev och temperera ankbröstet. Snitta svålen med rakblad eller vass kniv. Salta, peppra och bryn fettsidan i het panna 2 min (kan göras 1 timme i förväg om man vill). Ugnstek sedan i 150 grader...

4

Sätt ugnen på 200c. 1. Smörj formarna med smält smör. 2. Tina smördegsplattorna. 3. Dela dem i två halvor och tryck ned en halv platta i varje form. 4. Det får gärna hänga ut snibbar på sidorna....

10

Sätt ugnen på 225grader. Skär en längsgående ficka i filéerna. Fyll varje ficka med 1 1/2 msk crème fraiche med franska örter. Fäst ev med tandpetare. Bryn filéerna försiktigt runtom i smör...

50 min
2

Blanda crème fraiche med majonnäs, dill, pressad vitlök, senap, Franska örter, svartpeppar och ytterst lite salt, eller efter smak. Rör om väl. Låt stå 2-3 timmar i kylen och mogna, eller under natte...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginen i cirka 1 cm tjocka skivor. Strö över lite salt på båda sidorna, låt dra i 10 minuter för att dra ur vätskan. Torka sedan av dem med papper och fräs dem g...

40 min
2

Skär bort kanterna på franskan. Blanda crème fraiche och fetaost. Lägg ett lager med cirka 9 stycken bröd och bred på crème fraiche-blandningen. Fortsätt med ett lager med bröd, ett lager med mimos...

4-6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.