Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska örter

Franska örter är en underbart god kryddblandning som passar när vill få en fräsch provencalsk touch på din rätt. Som kryddblandning innehåller den oftast örter som rosmarin, mejram, persilja, timjan, kyndel, oregano, basilika och dragon. Om man väljer färska örter till sin blandning går det såklart att välja ut sina favoriter av dessa. Franska örter är särskilt gott att krydda kycklingen med. Tillsammans med vitlök och citron blir detta en garanterad succé på middagsbordet. Att göra en läcker sås av franska örter går också bra och passar att servera både till kött, fågel och fisk. En sås på franska örter kan med fördel vara creme fraiche-baserad och passar utmärkt både som kall och varm.


Skiva löken och grovriv morötterna. Strimla squash och paprika. Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna. Rör den grynig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Blanda i tomater, salt och kryddor....

4

Lägg samtliga kryddor på en tallrik, salta och peppra filen, rulla sedan filén i kryddorna, linda baconet runt filén. Lägg i en ugnssäker form, ca 35 minuter i 200 grader eller tills filén är färdig....

1 h
5

Skär paprika, skalad lök och vitlök i bitar. Fräs det i olivolja i en kastrull tillsammans med tomatpuré och timjan. Skala morötter och potatis, skär dem och tomaterna i bitar. Lägg ner i kastrulle...

4

Skär köttet i strimlor.Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär rödlöken i klyftor. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta.Fräs purjolöken och rödlöken och lägg i grytan.Rör...

20 min
4

Starta med att koka råris, tar lång tid, samtidigt som mungobönorna kokas, strunta i blöttläggningen, koka direkt, tar cirka 20 min. Känn av rätt koncistens. Hacka kyckling i småbitar fräs på, lägg ti...

40 min
4-5

Fördela och bena ur kycklingen och lägg i en eldfast form, blanda resten av ingredienserna och sist osten och sätt in i 225 grader 5-10 min. Rätten kan med fördel förberedas och sättas i ugnen när gä...

30 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Skala vitlöken. Blanda färsen med 3 msk fond, ägg, pressad vitlök, ½ msk franska örter, 2 dl av de krossade tomaterna, salt och peppar. Skala och skiva löken. Dela, kärna u...

4

Koka pastan och börja steka laxen, några minuter på varje sida blir perfekt. Ta bort laxen från plattan skiva i småbitar Koka upp creme fraichen och lägg i laxen låt stå i några minuter.... Krydda..Kl...


1. Skala och hacka löken. Fräs i lite smör i en panna. 2. Skär laxen i mindre bitar - skär efter eget tycke - och stek upp. Passa på att krydda med citronpeppar innan den är riktigt brynt. 3. Vä...

30 min

Häll kaviarn i matyoghurten och rör om väl. Finhacka löken, rör den och dillen i såsen. Smaka av med några droppar citron eller rivet citronskal, svartpeppar och franska örter (en blandning av de va...

5 min
2-3

Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Blanda en lag av vatten, ättika och salt. Lägg fisken i lagen och låt stå 4-5 timmar i kylen, tills den är vit och fast. Låt fisken rinna av väl. Rör samman...

4-6

Dela kycklingdelarna en gång. Lägg dem i en plastpåse. Blanda olivolja, balsamvinäger, socker, vitlök, rikligt med rosmarin, salt och peppar. Häll marinaden över kycklingen. Låt kycklingen l...

1 h
4

Smula sönder jästen och tillsätt vattnet lite i taget. Blanda i salt, sirap och matfett. Tillsätt mjölet lite i taget. Degen skall vara lös men hanterlig. Låt jäsa övertäck i ca 30 minuter. Ta u...

30 min
2

Jag använde Coops hackade spenat 400 g, som innehåller små spenatbollar, och enligt mitt recept tog jag 3 bollar. Angående biffen så köpte jag ett stort stycke nötkött och skar upp så tjocka skivor j...

25 min
2

Ugn 200-225 grader. Borsta potatisarna rena och skär varje potatis i 6-8 klyftor. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt. Droppa över olja och smula över salt. Skaka om så att olja och salt blandas med po...

30 min
4

Ugn 200 -225 grader. Skala och klyfta potatisarna. Bred ut dem i bakpappersklädd form. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Droppa över fettet. Sätt in ugnen 30-35 minuter, vänd på dem med en st...

35 min
4

Skär rent köttet från större fettbitar. Koka renset med lagerblad, vit- och svartpeppar och kanelstång i ca. 15 min. Låt löken bryna under lock med lite olivolja, socker, curry och salt. Pressa vit...

1 h 30 min
8

Skala och skär potatisen i klyftor, koka sedan upp och låt stå tills potatisen är "överkokt" (känn efter med en gaffel så att den är mjuk och fin). Skär päronet i klyftor. När potatisen kokat färdi...

1 h
1-2

Rör ihop allt i en skål, smaka av. Lägg till eller dra ifrån mängderna så att det passar dig....

7 min
3

Häll grädden och smöret i en kastrull med alla kryddorna och riv ner vitlöken. Koka upp och rör om och smaka av om det behövs lite soya som sälta och rödvinbärsgele som sötma i en avvägning. Låt det s...

40 min
4

Pensla biffarna med grillolja. Dela tomaterna. Skala och dela potatisen. Fräs tomaterna i oljan 2-3 minuter. Blanda i potatisen och stek ytterligare ca 3 minuter, rör om då och då. Vänd ner persilj...

4

Bönsallad: Sänk ner haricots verts i kokande saltat vatten, blanchera ca 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Skölj kikärter och borlottibönor i ett durkslag. Blanda senap, riven vitlök,...

4-6

Koka upp vattnet och de två buljongtärningarna. Skär laxen i tärningar. Sjud fisken i 5 minuter. Tillsätt crème fraiche och gröna ärtor. Avsluta med att röra ner räkorna som bara ska bli varma. Server...

4

Häll pastan och brocollin i kokande vatten. Undertiden som det kokar så steker du baconet och låter det rinna av på hushållspapper. Hacka sedan löken och skär avokadon i bitar.Skär även baconet i mind...

20 min
3-4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.